11:59 / 24.03.2022.

Autor: K.L./Hina

Prvi reli "Četiri rijeke" u Karlovcu s 50 posada

Konferencija za medije uoči utrke

Konferencija za medije uoči utrke

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

Ovog vikenda počinje u Karlovcu Prvi reli 'Četiri rijeke Karlovac', međunarodno zonsko prvenstvo i prvenstvo RH u reliju, sa četiri brzinska ispita na 90 kilometara staza, u organizaciji zagrebačkog Autokluba INA delta, a na utrku se prijavilo 50 posada.

Službeno reli počinje u petak otvaranjem servisa i prijemom posada na tehnički pregled vozila i to na karlovačkom Sportsko-rekreacijskom centru Korana.

U subotu u 15 sati je ceremonijalni start u Radićevoj ulici, a slijedi start prvog brzinskog ispita 'Korana' i to gradskim ulicama. Start drugog brzinskog ispita 'Kupa' je u Vrhovcu u ozaljskom kraju i ide do Vrškovca. Slijede brzinski ispiti 'Dobra' i 'Mrežnica', i to na dionicama Vinski Vrh-Duga Resa te Banjsko Selo-Gornje Bukovlje. Ceremonijalni cilj bit će u 17 sati kod karlovačke Školske sportske dvorane Mladost.

Očekuje se velik broj publike iz Hrvatske i okolnih zemalja, a praćenje utrka bit će besplatno za sve, pa i za gledatelje u nekoliko ograđenih fan zona s ugostiteljskim sadržajima.

Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner ovu utrku smatra  izvrsnom uvertirom za Svjetsko prvenstvo Croatia reli (WRC) od 21. do 24 travnja,  ali smatra da će i sam  reli Četiri rijeke Karlovac biti iznimno zanimljiv, jer je prijavljeno 50 posada, a zvijezda utrke bit će jedan od najpoznatijih europskih vozača Kajtan Kajtanović, vozač koji će voziti i WRC utrku.

- Nastupit će i Jure Šebalj, Niko Pulić i Viliam Prodan i to je jaka domaća priča u vrlo ozbiljnoj međunarodnoj utrci i odlično otvaranje sezone, tim prije što će se neke brzinske utrke voziti istim stazama kao i WRC, kazao je Štetner .

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!