13:23 / 16.04.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Prvi miting Dijamantne lige u Velikoj Britaniji u svibnju

Prvi miting Dijamantne lige u Velikoj Britaniji u svibnju

Prvi miting Dijamantne lige u Velikoj Britaniji u svibnju

Foto: Ilustracija/Josip Regovic / Pixsell

Velika Britanija će biti domaćin prvog atletskog mitinga iz Dijamantne lige u 2021. na stadionu Gateshead International u svibnju, nakon što je zbog ograničenja povezanih s COVIDom-19 otkazan miting u Maroku, objavili su organizatori.

Rabat je trebao biti domaćin prvog mitinga 23. svibnja, međutim sada će ta čast pripasti Gatesheadu. Dijamantna liga počinje u svibnju, a završava u rujnu. To će biti prvi put nakon 2010. da Gateshead ugošćuje Dijamantnu ligu.

- Bilo nam je apsolutno važno da budemo u stanju podržati pripreme naših atletičara za Tokio tako da im organiziramo natjecanje na svjetskoj razini sljedeći mjesec, ali i da pomognemo Dijamantnoj ligi, izjavila je predsjednica britanskog atletskog saveza Joanna Coates.

Dijamantna liga je objavila da će miting u Oslu, koji je predviđen za 10. lipanj, biti pomaknut na srpanj u skladu s COVID-19 ograničenjima koja su na snazi u Norveškoj.

Miting u Rimu koji se trebao održati 4. lipnja održat će se 10. lipnja u Firenci.

- Kako će se na rimskom Stadio Olimpico igrati utakmice Europskog nogometnog prvenstva koje počinje 11. lipnja, miting koji se tradicionalno održava u glavnom talijanskom gradu prebačen je na Stadio Luigi Ridolfi u Firenci, pojasnili su organizatori.

Kalendar natjecanja za 2021. i dalje je podložan promjenama zbog globalne zdravstvene situacije, dodali su organizatori. Na kalendar natjecanja u 2020. jako je utjecala pandemija koronavirusa pa je nekoliko natjecanja otkazano, a nekolicina ih je odgođena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!