21:49 / 02.03.2021.

Autor: Hina

Prodaje se Maradonin Porsche koji je vozio u Sevilli

Porsche koji je pripadao Maradoni

Porsche koji je pripadao Maradoni

Foto: Johanna Geron / REUTERS

Automobil Porsche, koji je davno posjedovao argentinski nogometni velikan Diego Maradona tijekom njegove posljednje sezone u Europi, ovoga tjedna ide na aukciju.

Maradona je 1992. godine vozio srebrni Porsche 911 na treninge i utakmice dok je igrao za španjolski klub Sevillu, a bila je to njegova posljednja sezona u Europi nakon što je odslužio 15-mjesečnu zabranu zbog pozitivnog testa na droge.

Argentinska zvijezda je tijekom te sezone bila u naslovima izvan terena jer ga je policija zaustavila upravo u ovom vozilu zbog prolaska kroz crveno svjetlo i brzine od 180 km na sat u centru grada.

- Vozio ga je samo Diego Armando Maradona i zbog toga bi ovaj automobil vjerojatno mogao vrijediti dvostruko ili tri puta više od vrijednosti standardnog automobila, rekao je Gregory Tuytens, specijalist za automobile u aukcijskoj kući Bonhams.

Internetska dražba trajat će od srijede do 10. ožujka, a početna cijena je 200.000 eura. Vozilo na aukciju dolazi s prijeđenih oko 120 000 kilometara.

Legendarni nogometaš preminuo je lani u studenome u dobi od 60 godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!