Sve je spremno za CRO Race

28.09.2021.

10:16

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/I.Ž.K./HRT

Vladimir Miholjević

Vladimir Miholjević

Foto: Dobro jutro, Hrvatska / HRT

U Osijeku danas starta biciklistička utrka kroz Hrvatsku CRO Race. Za emisiju Dobro jutro, Hrvatska iz Osijeka se javio Hrvoje Šimunović. Njegovi sugovornici bili su direktor utrke Vladimir Miholjević i tehnički direktor utrke Luka Mišović. 

Etapom od Osijeka do Varaždina (237 km) danas počinje šesto izdanje međunarodne biciklističke utrke CRO Race koja će nakon šest etapa završiti 3. listopada. Kraj posljednje etape i proglašenje ukupnog pobjednika ove će godine biti kod Hrvatskog narodnog kazališta na Trgu Republike Hrvatske u Zagrebu.

- U šest dana uživat ćete u prekrasnim kadrovima uzbudljive biciklističke utrke i prekrasnim kadrovima države. S naše strane sve je spremno, u niskom smo startu. Put dug 1080 km podijeljen je u šest etapa, rekao je direktor utrke Vladimir Miholjević.

- Imamo 20 momčadi, 134 biciklista, trebalo ih je biti 140, no neki se nisu pojavili u punom sastavu. Momčadi dolaze sa svih kontinenata, iz 16 zemalja, a biciklista ima iz više od 30 zemalja, kaže Miholjević.

Sve će se moći pratiti na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije. Prijenos počinje u 15 sati.

Umjesto šest, u utrci će nastupiti pet hrvatskih biciklista. 

- Nastupit će ih pet, jer jedan hrvatski biciklist iz redova Meridiane nije došao. Tu je Josip Rumac, Antonio Barać, Filip Kvasina, Fran Miholjević... To su naše nade od kojih možemo očekivati, nadam se, dobar plasman, s posebnom insipracijom na domaćem terenu, kaže Miholjević. 

Tko su favoriti ovogodišnjeg izdanja CRO Racea?

- Najveće zvijezde su Simon Yates, Mikel Landa, Phil Bauhaus, Izaga Jon Aberasturi iz Caja Rural, Tobias Foss iz Jumbo Visme... Vjerujem da se tu kriju etapni pobjednici, a vjerojatno i pobjednik u ukupnom plasmanu, smatra Miholjević.

- U ravničarskim etapama biciklisti mogu postići brzinu u sprintu i do 70 km/h, a na nizbrdicama i preko 100 km/h. Prosječna predviđena brzina u prvoj dionici od Osijeka do Varaždina je 43 km/h, moguće i brže, a maksimalno što smo predvidjeli je 45 km/h, tako da na dionici od 237 km prve bicikliste očekujemo u 16.55, rekao je tehnički direktor utrke Luka Mišović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!