Prijem za sisačke mlade hrvače Pavela i Karla

12.06.2019.

17:36

Autor: I.L.K./Hina

default error photo
Mladi hrvači, kako sami kažu, svog su podviga postali svjesni tek po povratku u zagrebačku zračnu luku.
Sisački mladi hrvači Pavel Puklavec (do 72 kg) i Karlo Kordić (do 82) vratili su se s Europskog juniorskog prvenstva u hrvanju, koje je održano u Španjolskoj, s dvije brončane medalje.

To je povijesni uspjeh hrvatske hrvačke reprezentacije koja se s europskog prvenstva vratila s dvije medalje te prvi put da su medalje osvojila dva hrvača iz istog kluba. Mladi hrvači, kako sami kažu, svog su podviga postali svjesni tek po povratku u zagrebačku zračnu luku, gdje su im prijatelji i hrvački radnici pripremili svečani doček.

Kako je na prijemu u sisačkoj Gradskoj vijećnici rekao njihov trener iz Hrvačkog kluba Sisak, Goran Plavec, riječ je o dva mlada talentirana hrvača od kojih su se očekivale medalje, ali ne sada, već u budućnosti. Zahvaljujući neočekivanom plasmanu u Španjolskoj, Pavel i Karlo se sada pripremaju i za nastup na Svjetskom prvenstvu sredinom kolovoza u Litvi.

Na velikom im je uspjehu čestitala i sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček sa svojim zamjenicima, koja je ujedno zahvalila treneru i njihovim roditeljima na trudu i odricanju. Kako je spomenula, teško je i pretpostaviti koliko je truda i znoja uloženo u tako veliki uspjeh. Ujedno je najavila i skorašnju gradnju nove sportske dvorane u Sisku, koja će i hrvačima omogućiti bolje uvjete rada.

Kao da još uvijek nisu svjesni svog uspjeha, mladi hrvači govore o borbama u Španjolskoj. Tako je Pavel Puklavec, kako kaže, neočekivano izgubio prvu borbu i izgubio svaku nadu u bolji plasman. Međutim, u nastavku prvenstva, kako kaže, koncentrirao se i dao sve od sebe kako ne bi razočarao kolege i trenere u klubu, te nanizao četiri pobjede.

Za razliku od njega, Karlo Kordić je, unatoč jake konkurencije, potajno gajio nadu u uspjeh. U pet borbi izgubio je jedino od prvoplasiranog, "zlatnog" Mađara. Obećao je kako to nije njihova zadnja riječ, te da se mogu očekivati i nove medalje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!