Price bio najbrži, pa izgubio pobjedu zbog kazne

06.01.2022.

19:27

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Peta etapa Relija Dakar

Peta etapa Relija Dakar

Foto: Hamad I Mohammed / REUTERS

Talijanski motociklist Danilo Petrucci i južnoafrički automobilist Henk Lategan pobijedili su u petoj, skraćenoj etapi relija Dakar koji se održava u Saudijskoj Arabiji.

Kod motociklista je prvi ciljem 346 kilometara duge etape prošao Australac Toby Price, no kasnije je izgubio pobjedu jer je dobio kaznu od šest minuta zbog prekoračenja brzine. Tako je slavio Talijan Danilo Petrucci, koji je postao prvi MotoGP trkač koji je postigao etapnu pobjedu na Dakaru.

U ukupnom poretku vodi Britanac Sam Sunderland koji ima 2:29 minuta prednosti ispred Austrijanca Matthiasa Walknera i 5:59 minuta ispred Francuza Adriena Van Beverena.

Kod vozača Lategan je prestigao Francuza Sebastiena Loeba za 1:58 minuta, a treći je bio Argentinac Lucio Alvarez koji je zaostao 2:10 minuta.

U ukupnom poretku vodeći je Katranin Nasser Al-Attiyah, koji ima golemih 35:10 minuta prednosti ispred Loeba i 51:15 pred Alvarezom.

 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!