17:30 / 09.11.2018.

Autor: HRT

Preminuo sportski novinar Zvonimir Magdić 'Amigo'

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Doajen i jedan od najvećih romantika hrvatskog sportskog novinarstva Zvonimir Magdić - Amigo preminuo je u četvrtak u Zagrebu u 88. godini.
Doajen i jedan od najvećih romantika hrvatskog sportskog novinarstva Zvonimir Magdić  - Amigo preminuo je u četvrtak u Zagrebu u 88. godini. Zvonimir Magdić rođen je 1930. godine u Zagrebu, a po struci je bio diplomirani pravnik. Sportskim novinarstvom počeo se baviti 1964. godine, a profesionalno je u Sportskim novostima radio od 1971. do umirovljenja 1993. godine.  Izvještavao je s nekoliko europskih i svjetskih prvenstava a bio je i jedan od najpoznatijih kroničara zagrebačkog i hrvatskog nogometa. Magdić je umro na dan kada je Dinamo nakon 49 godina izborio prvo europsko proljeće i na dan kada je u prostorijama nogometnog kluba HAŠK u Zagrebu predstavljena njegova knjiga pod naslovom Ico Hitrec - hrvatski nogometaš svih vremena u kojoj Magdić donosi priču o ponajboljem hrvatskome nogometašu prije Drugoga svjetskog rata. Amigo je bio i autor niza drugih knjiga s nogometnom tematikom među kojima su: 11 veličanstvenih, Legende zagrebačkog nogometa, Maradona - Mali zeleni, Neponovljivi Dražan Jerković, Bljeskovi i oluje hrvatskoga športa, Tako je živio i igrao Bernard Vukas - Bajdo, Vatreni : 60 utakmica Hrvatske : 1940. - 1997., te  u suautorstvu  s Mladenom Barišom Vatrometina: priča o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji: (i još ponešto) : 1940.-2006.. Datum posljednjeg ispraćaja Zvonimira Magdića  Amiga bit će  naknadno obznanjen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!