14:56 / 27.05.2020.

Autor: Hina

Preminuo olimpijac Dario Vidošević

Ilustracija (Pixabay)

Ilustracija (Pixabay)

Foto: - / -

U Splitu je u srijedu nakon duge i teške bolesti u 53. godini preminuo veslački olimpijac Dario Vidošević.
U Splitu je u srijedu nakon duge i teške bolesti u 53. godini preminuo veslački olimpijac Dario Vidošević.

Vidošević je rođen 13. travnja 1968. godine u Splitu, a veslačku karijeru započeo je u Mornaru iz kojeg prelazi u Gusara i kao "gusaraš" nastupa u dvojcu s kormilarom na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1984., gdje je bio kormilar u dvojcu s Zlatkom Celentom i Mirkom Ivančićem koji je osvojio sedmo mjesto.
Prije odlaska u Los Angeles, 1984., Celent i Ivančić zajedno sa kormilarem Vidoševićem osvajaju prvo mjesto na prvenstvu Jugoslavije koje je te godine održano u Beogradu, a na istom prvenstvu bio je i kormilar Gusareva osmerca koji također suvereno postaje prvak države u sastavu: Mirko Ivančić, Zlatko Celent, Duško Mrduljaš, Dragomir Ivandić, Ivica Amižić, Davor Siriščević, Boris Rušinović i Zoran Sučić.
Tako je, nakon tragične smrti Zlatka Celenta, današnjim odlaskom Daria Vidoševića od povijesnog dvojca iz Los Angelesa ostao još samo Mirko Ivančić Kike.
Dario Vidošević bio je zaposlen u splitskom Hrvatskom operatoru prijenosnog sustava (HOPS) gdje je isto bio cijenjen kao savjestan i odgovoran djelatnik, a posljednje radno mjesto bilo mu je poslovođa za dalekovode.
O datumu i mjestu posljednjeg ispraćaja olimpijca Darija Vidoševića javnost će biti naknadno obaviještena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!