11:05 / 17.09.2018.

Autor: HRT

Preminuo Ivan Varvodić, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon kratke bolesti sinoć je u Zagrebu u 68. godini preminuo Ivan Varvodić, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza.
Nakon kratke bolesti sinoć je u Zagrebu u 68. godini preminuo Ivan Varvodić, predsjednik Hrvatskog plivačkog saveza. Rođen 14. ožujka 1951. godine u Josipovcu kod Osijeka, Ivan Varvodić bio je izniman sportski djelatnik; počasni član europske plivačke federacije LEN, član Tehničke plivačke komisije svjetske plivačke federacije FINA, bivši ravnatelj Odjela za istraživanje i unapređenje razvojnih programa u Hrvatskom olimpijskom odboru.
 
Najdublji trag ostavio je kao direktor plivačkih reprezentacija Hrvatske u razdoblju od 1992. do 2007. Za vrijeme njegovog mandata hrvatski plivači osvojili su više od 200 medalja na svim velikim plivačkim natjecanjima od Alpe-Adria do Olimpijskih igara.

Posljednji ispraćaj Ivana Varvodića bit će na Mirogoju 20.9.2018. godine (četvrtak) u 15h, a komemoracija u prostorijama HOO-a u 11h.

Povodom smrti istaknutog sportskog djelatnika i predsjednika HPS-a najiskrenije izraze sućuti obitelji Varvodić uputili su članovi IO HPS-a i i djelatnici Ureda HPS-a.

Varvodić je bio i dugogodišnji sukomentator plivačkih prijenosa na Hrvatskoj radioteleviziji u društvu Miće Dušanovića.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!