17:19 / 26.04.2021.

Autor: I.L./Hina

Premijer primio čelnike odbojkaških federacija

Predsjednik Vlade s predstavnicima FIVB-a, CEV-a i HOS-a

Predsjednik Vlade s predstavnicima FIVB-a, CEV-a i HOS-a

Foto: Emica Elvedji / PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković primio je u ponedjeljak u Banskim dvorima predsjednika Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS) Antu Bakovića, predsjednika Svjetske odbojkaške federacije (FIVB) Aryja Gracu i predsjednika Europske odbojkaške federacije (CEV) Aleksandra Boričića.

Uz predsjednika Vlade na sastanku je sudjelovala ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Razgovarali su i o protekloj godini koja je bila vrlo teška za sport općenito, pa tako i za odbojku, a hrvatska je Vlada, istaknuo je premijer Plenković, u skladu s mogućnostima podupirala i sportski sektor u izazovnim uvjetima pandemije Covid-19.

Čelnici odbojkaških federacija borave u posjetu Hrvatskoj uoči dva prestižna međunarodna natjecanja, pa je bilo riječi i o njihovoj organizaciji.

Hrvatska će, sa Srbijom, Rumunjskom i Bugarskom, biti domaćin jedne skupine Europskog prvenstva odbojkašica koje se održava od 18. kolovoza do 4. rujna u Zadru, a u tom gradu održat će se i jedno od najprestižnijih svjetskih odbojkaških natjecanja - FIVB Challenger Cup za seniorke, od 16. do 20. lipnja.

Razgovarali su i o drugim pitanjima važnim za daljnji razvoj odbojkaškog sporta u Hrvatskoj te dodatno učvršćivanje imidža hrvatske odbojke i njezino ponovno vraćanje u europski vrh.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!