Predstavljena strategija razvoja parasporta do 2030. godine

14.06.2022.

20:50

Autor: Sport/HRT

Predstavljena strategija razvoja parasporta do 2030. godine

Predstavljena strategija razvoja parasporta do 2030. godine

Foto: HTV / HRT

Strategija razvoja parasporta do 2030. godine predstavljena je na radionici Hrvatskog paraolimpijskog odbora u Slavonskom Brodu gdje su posljednjih godina ostvareni veliki pomaci u uključivanju djece i mladih s invaliditetom u sportske sadržaje.

Upravo je to među važnijim ciljevima Strategije koja donosi i akcijski plan. U sustav parasporta uključeno je u nas od dva do tri posto osoba s invaliditetom. Postižu sjajne rezultate na sportskim terenima, što je i golem potencijal za jačanje inkluzivne politike u tom području.  

- Ono što snažno radimo i što očekujemo i što želimo je korištenje sredstava europskog socijalnog fonda za programe uključivanja u sport mladih osoba, rekao je Ratko Kovačić, predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

- Ako se uključi značajno veći broj osoba s invaliditetom u sustav parasporta onda će i svi ostali pokazatelji rasti, kaže Zrinko Čustonja, suator Strategije razvoja parasporta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!