09:27 / 17.02.2020.

Autor: A.M./HRT

Predstavljen moto Olimpijskih igara u Tokiju

-

-

Foto: - / -

"Ujedinjeni emocijom" bit će moto Olimijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, objavljeno je danas.
"Ujedinjeni emocijom" bit će moto Olimijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, objavljeno je danas. Organizatori tim sloganom žele poslati poruku inkluzivnosti i raznovrsnosti, pa ga je, prikladno, u promotivnom videu predstavila Naomi Osaka, japanska tenisačica čiji je otac s Haitija, a majka iz Japana. - Svi smo različiti, ali smo i isti, kaže Osaka u videu, u kojem je prikazano kako ulazi na novi Nacionalni stadion okružena "šarenom" skupinom navijača. Japan se dugo ponosio upravo svojom nacionalnom homogenošću, ali i to se mijenja u zadnje vrijeme, a upravo je Osaka primjer tih promjena kojeg mnogo ističu.
- Različiti ljudi će, dijeleći emocije, postati kao jedno, poručio je šef priprema Tokija 2020. Toshiro Muto, dodavši: - Mi želimo da ovo budu takve Igre. U Tokiju će se od 24. srpnja do 9. kolovoza na OI-ju okupiti oko 10.000 sportaša iz preko 200 zemalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!