Predsjednik Milanović primio Tina Srbića

02.05.2023.

15:13

Autor: I.L./Hina/HRT

Tin Srbić i Zoran Milanović

Tin Srbić i Zoran Milanović

Foto: Ana Marija Katić / Ured predsjednika Republike Hrvatske

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je u utorak novog europskog prvaka na preči, gimnastičara Tina Srbića te mu čestitao na osvajanju europskog zlata, ali i svim dosadašnjim sportskim uspjesima. 

Uz Tina Srbića, na susretu s predsjednikom Milanovićem bili su njegov trener Lucijan Krce te predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza Marijo Možnik, dok je uz predsjednika Milanovića bio povjerenik Predsjednika Republike za sport Željko Jovanović.

Dvadesetšestogodišnji Srbić na nedavnom EP u Antalyji osvojio je svoju šestu medalju s velikih natjecanja. Uz ovo zlato, ima još dva srebra s europskih prvenstava (Szczecin 2019., Mersin 2020.), zlato i srebro sa svjetskih prvenstava (Montreal 2017., Stuttgart 2019.) te olimpijsko srebro (Tokio 2021.).

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim sportskim uspjesima hrvatske gimnastike, planovima Tina Srbića vezanim uz nova natjecanja, ali i o situaciji u hrvatskoj gimnastici i sportu općenito. Prema njihovim riječima, interes djece i mladih za gimnastiku u Hrvatskoj značajno je povećan zahvaljujući brojnim uspjesima hrvatskih gimnastičara zadnjih godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!