Predsjednik Milanović na ragbi utakmici Zagreba i Sinja

24.09.2022.

19:01

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Predsjednik Milanović na ragbi utakmici Zagreba i Sinja

Predsjednik Milanović na ragbi utakmici Zagreba i Sinja

Foto: Jurica Galoić / PIXSELL

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović pratio je u subotu na klupskom igralištu u zagrebačkom Rudešu utakmicu prvenstva Hrvatske u ragbiju između Zagreba i Sinja.

Uoči utakmice predsjednik Milanović susreo se u Ragbi centru Rudeš s vodstvom i igračima ova dva hrvatska ragbi kluba koji su ga upoznali s organizacijom i strukturom klubova, načinima financiranja, treninzima te problemima s kojima se ragbijaški klubovi susreću.

Pri tom su predstavnici RK Zagreb naveli kako se najvećim dijelom oslanjanju na volonterski rad i čvrstu bazu zajednice. Istaknuli su da je za daljnji razvoj kluba i općenito ragbija u Hrvatskoj neophodna veća podrška medija i bolje praćenje ovog sporta kao i veći angažman krovnog saveza te podrška tijela vlasti, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Na susretu s predsjednikom Milanovićem bili su predsjednik Ragbi kluba Zagreb i predsjednik Zagrebačkog Ragbijaškog saveza Vlado Gržanić, predsjednik Ragbi kluba Sinj Ivica Dinarina Šimić, glavni tajnik Hrvatskog ragbijaškog saveza Većeslav Holjevac, član uprave Ragbi kluba Zagreb Tvrtko Zelić i tajnik Zagrebačkog veteranskog ragbi kluba Dubravko Gerovac.

Ragbi utakmicu prvenstva Hrvatske u ragbiju između ragbi klubova Zagreba i Sinja s predsjednikom Milanovićem pratili su pročelnik Kabineta predsjednika Bartol Šimunić, savjetnik predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i posebni savjetnik predsjednika za ekonomiju Velibor Mačkić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!