Predsjednik FIG-a dva dana boravio u Zagrebu

09.03.2023.

14:41

Autor: K.L./Hina

Mario Baić, Morinari Watanabe i Marijo Možnik

Mario Baić, Morinari Watanabe i Marijo Možnik

Foto: Hrvatski gimnastičarski savez / Press

Predsjednik Međunarodnog gimnastičkog saveza (FIG) i član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Japanac Morinari Watanabe boravio je dva dana u Hrvatskoj. 

Nažalost, povod ovom dolasku bila je obiteljska tragedija predsjednika Hrvatskog gimnastičkog saveza (HGS) Marija Možnika, kojemu je Watanabe odlučio doći osobno izraziti sućut te je s njim na Mirogoju posjetio i grob nedavno preminulog Matea Možnika.


Doći u Hrvatsku na samo dva dana, a onda odletjeti u Japan nevjerojatna je gesta prvog čovjeka svjetske gimnastike, ali i još jedna potvrda koliko je Marijo Možnik bio velik gimnastičar, a danas jednako cijenjeni sportski djelatnik čija je obiteljska tragedija dirnula svijet gimnastike puno šire od granica Hrvatske.


Watanabe se u Zagrebu susreo i s predsjednikom Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatkom Matešom, zamjenikom veleposlanika Japana u Hrvatskoj Uedom Tatsuykiem i dopredsjednikom HGS-a Mariom Vukojom s kojima je imao radni ručak.


Posjetio je i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a predsjednik HGS-a pokazao mu je i Gimnastički centar Lučko kao i njegov matični klub ZTD Hrvatski sokol u kultnom Sokolskom domu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!