21:20 / 24.04.2020.

Autor: I.L./HOS/HRT

Predomislili se - poništili odluku o prekidu sezone

Ilustracija (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Ilustracija (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Poništene su odluke o prekidu i završetku ovosezonskih natjecanja.
Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza donio je odluku o poništavanju odluka donesenih 17. ožujka, a koje se tiču prekida i završetka natjecanja u ovoj sezoni.

- Sukladno pozivu Središnjeg Državnog Ureda za Šport za usklađivanjem odluka o prekidu natjecanja te promjenama propozicija ili sustava natjecanja, uz odredbe Zakona o dopunama Zakona o Športu, Upravni odbor HOS-a donio je odluku o poništavanju prethodnih odluka radi osiguravanja regularnosti natjecanja. Nove odluke o završetku natjecanja 2019./2020. i sustavu natjecanja 2020./2021. bit će donesene sukladno Zakonu o dopunama Zakona o sportu od 18. travnja 2020., objavio je HOS na službenim stranicama.

Prije pet tjedana HOS je odlučio "za stolom" da su odbojkašice zagrebačke Mladosti i odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela prvaci Hrvatske za ovu sezonu.

Odbojkaši su u Superligi uspjeli prije prekida odigrali samo dva kola. Tako su odbojkaši Mladosti Ribole Kaštela, koji nisu igrali prvi dio prvenstva već su sudjelovali u srednjoeuropskoj ligi (MEVZA) s dvije pobjede postali prvaci Hrvatske. Zanimljivo, i zagrebačka je Mladost u Superligi upisala dvije pobjede bez izgubljenog seta, no branitelj naslova sezonu zaključuje kao viceprvak.

Odbojkašice su uspjele odigrati pet kola u Superligi, a kao i u muškoj kategoriji, nove-stare prvakinje prvi su dio sezone odrađivale u srednjoeuropskoj ligi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!