Praznik jedrenja u Dubrovniku i slavlje jedrilice Panjić

31.01.2022.

16:16

Autor: I.Ž.K./HRT

Pobjednička posada jedrilice Panjić

Pobjednička posada jedrilice Panjić

Foto: regate.com.hr / Press

Pet sjajnih jedrenja, zahtjevni vremenski uvjeti, vrhunski hrvatski jedriličari i pobjeda jedrilice Panjić iz JK Briva u sastavu Luka Šangulin, Tomislav Bašić, Marko Smolić, Duje Fržop i Noa Šangulin obilježili su prvu regatu nove sezone CRO Melges24 Cupa u Dubrovniku kojoj je domaćin bio JK Orsan.

Panjić je kao aktualni pobjednik hrvatske jedriličarske "Lige prvaka" u dubrovačkom akvatoriju upisao dvije pobjede i dva treća mjesta, što im je uz jedno odbacivanje (14. mjesto) donijelo pobjedu ispred bivših olimpijaca Ivana Kljakovića Gašpića (Univeritas Nova) koji je s istim brojem bodova i pobjedom manje završio na drugom mjestu te Karla Kureta čiji je PointOne s 11 bodova osvojio treće mjesto.

- Imali smo dva vrhunska jedriličarska dana. Tri različite posade slavile su u pet održanih plovova. Pobjednik se nije znao do kraja. Drago mi je da klasa raste, da svi najbolji hrvatski jedriličari ovdje jedre. To je dokaz da će CRO Melges24 Cup u Hrvatskoj i dalje rasti, izjavio je pobjednik dubrovačke regate Luka Šangulin.

Pravi "boom" projekta Melges prokomentirao je i bivši hrvatski olimpijski jedriličar Ivan Kljaković Gašpić.

- Ideja Melgesa je okupiti sve najbolje u hrvatskom jedrenju. Vrhunske sportaše koji su obilježili sve velike hrvatske i svjetske regate. Kada pogledate listu posada na njoj ćete vidjeti sudionike America's Cupa, olimpijce, sjajne jedriličare u krstašima, ali i nove mlade snage kojima je gušt jedriti u ovakvoj konkurenciji, pojasnio je Ivan Kljaković Gašpić.

Iduća regata u kalendaru jedri se u Biogradu 19. i 20. veljače, a u planu su još regate u Opatiji, Rovinju (European Sailing Series), Splitu i Zadru (prvenstvo Hrvatske).

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!