14:10 / 12.10.2020.

Autor: K.L./Hina

Potpisani ugovori o sufinanciranju izgradnje i obnove sportskih objekata

Foto: Ministarstvo turizma i sporta

Foto: Ministarstvo turizma i sporta

Foto: - / -

U Ministarstvu turizma i sporta u ponedjeljak su potpisana 23 ugovora o sufinanciranju izgradnje, građevinskih zahvata i opremanja sportskih objekata u 2020.
U Ministarstvu turizma i sporta u ponedjeljak su potpisana 23 ugovora o sufinanciranju izgradnje, građevinskih zahvata i opremanja sportskih objekata u 2020., čija je ukupna vrijednost 9.684.096,94 kuna.

Ugovore je potpisala ministrica Nikolina Brnjac s gradonačelnicima, načelnicima i županima lokalnih i regionalnih samouprava kojima su sredstva dodijeljena nakon provedenog Javnog poziva.
Ministrica Brnjac je u svom govoru rekla da su i ove godine osigurana sredstva za ulaganje u sportsku infrastrukturu, usprkos svim izazovima koje je 2020. donijela, a naglasila je kako je Vlada RH još u prošlom mandatu prepoznala važnost ulaganja u sportsku infrastrukturu.
Tako je u protekle tri godine sufinancirana izgradnja ili obnova 25 sportskih objekata u ukupnom iznosu od 31 milijun kuna, a prvi veliki projekt bila je izgradnja atletske staze u Kninu 2018., čime je Šibensko-kninska županija dobila prvu kružnu atletsku stazu uopće.
- Zahvaljujući tome, danas s ponosom i velikim osmijehom zadovoljstva gledamo kako na toj stazi svoje zlatne uspjehe gradi Marko Čeko, naš mladi atletičar, koji je odlučio ostati u Kninu, iako je imao ponude iz Amerike, jer je, kako je sam nekoliko puta naglasio, doma dobio sve uvjete. I to nam je najveća nagrada svima, rekla je ministrica Brnjac te dodala da su uspjesi vrhunskih sportaša samo šlag na tortu, ali da su sportski objekti namijenjeni svima.
Briga o sportskoj infrastrukturi jedan je od Općih ciljeva prvog strateškog dokumenta u području sporta, Nacionalnog programa športa 2019.-2026., kojeg smo donijeli prošle godine. Vjerujem da ćemo upravo kroz ove projekte pomoći našim građanima da postanu zdraviji i aktivniji, a našim sportašima diljem Hrvatske da nas svake godine oduševljavaju novim uspjesima. Ministarstvo turizma i sporta nastavit će pružati podršku sustavu sporta u ovom kriznom razdoblju, ali i raditi na ostvarenju strateških ciljeva koje je ova Vlada odlučila ostvariti u predstojećim godinama, poručila je ministrica Brnjac.
Projekti koji će biti sufinancirani u 2020. obuhvaćaju područje cijele Hrvatske. Radit će se na izgradnji, obnovi ili uređenju raznih vanjskih sportskih borilišta, poput nogometnih i teniskih terena, atletskih staza i višenamjenskih igrališta, a dio sredstava bit će iskorišten za gradnju, rekonstrukciju i opremanje sportskih dvorana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!