12:41 / 01.06.2021.

Autor: I.L./HRT

Posljednji test braće Sinković uoči Olimpijskih igara

Martin i Valent Sinković

Martin i Valent Sinković

Foto: Davor Višnjić / PIXSELL

Braća Sinković sutra putuju na 3. Svjetski kup koji se održava od 4. do 6. lipnja u talijanskoj Sabaudiji.

Serija Svjetskog veslačkog kupa za 2021. godinu ulazi u svoju završnu fazu. Posljednja, treća regata održava se u gradu Sabaudia, južno od Rima u Italiji, a natječe se preko 300 sportaša iz 24 države.

- Sutra idemo na završnu regatu Svjetskog kupa, posljednje natjecanje uoči Olimpijskih igara. Od zadnjeg Svjetskog kupa je prošlo 5 tjedana tako da se veselimo ponovnom nastupu. Dobro smo trenirali, bili smo dva tjedna na Perući, dva tjedna u Zagrebu. Sve je dobro prošlo, bez ozljeda i spremni odlazimo na Svjetski kup, rekao je Valent Sinković.

- Baš smo zadovoljni s formom, nadamo se da ćemo dobro odraditi utrke. Konkurenciju ćemo vidjeti kakva je. Dolaze Francuzi koji su bili drugi tu u Zagrebu i znaju oni dosta dobro utrku odveslati. Vidjeli smo da će Talijani ipak probati četverac bez kormilara, tako da neće biti u najjačem sastavu, ali nikad se ne zna, možda ipak dođu u dvojac. Mi ćemo odveslati najbolje što znamo i onda nema straha za dobar rezultat, rekao je Martin Sinković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!