13:10 / 12.01.2020.

Autor: I.Ž.K./HRT/Reuters

Portugalac Goncalves poginuo u nesreći na Reliju Dakar

Paulo Goncalves (REUTERS/Hamad I Mohammed)

Paulo Goncalves (REUTERS/Hamad I Mohammed)

Foto: - / REUTERS

Portugalski motociklist Paulo Goncalves preminuo je od posljedica nesreće u sedmoj etapi Relija Dakar u Saudijskoj Arabiji.
Portugalski motociklist Paulo Goncalves preminuo je od posljedica nesreće u sedmoj etapi Relija Dakar u Saudijskoj Arabiji, objavili su organizatori.

Goncalves je bio iskusan motociklist koji je na Reliju Dakar nastupao od 2006. godine, četiri puta bio je među deset najboljih, a 2015. je osvojio drugo mjesto u ukupnom redoslijedu.

Goncalvesu je prvi u pomoć priskočio australski motociklist Toby Price koji se vozio iza njega, ali nije mogao mnogo učiniti za nesretnog Portugalca.

Kada je medicinski helikopter došao do unesrećenog motociklista, ovaj je bio bez svijesti, imao je zatajenje rada srca i pluća. Nakon neuspješnog pokušaja reanimacije tijekom transporta helikopterom, Goncalves je dopremljen u bolnicu, gdje je ustanovljena njegova smrt.

- Paulo je bio jedan od najiskusnijih vozača, jedno od zaštitnih lica ovog relija. Ovo je vrlo težak udarac, izjavio je vlasnik licencije Relija Dakar David Castera.

Paulo Goncalves je 25. žrtva Relija Dakar i 20. motociklist koji je izgubio život natječući se na reliju čije je prvo izdanje održano 1979. godine.

Posljednja nesreća sa smrtnim ishodom dogodila se 2015. godine u Argentini, kad je poginuo poljski motociklist Michal Hernik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!