Poreč međunarodno pripremno središte borilačkih sportova

29.06.2022.

20:06

Autor: SPORT/HRT

Poreč je ove dane u znaku karatea

Poreč je ove dane u znaku karatea

Foto: HTV / HRT

Grad Poreč postao je pravo međunarodno pripremno središte borilačkih sportova. Nakon olimpijskog trening kampa u džudu i Europskog kadetskog prvenstva - Poreč je ove dane u znaku karatea.

Međunarodni karate savez smjestio je u Poreč tri događaja - WKF Trening kamp za mlade, WKF Kup i Ligu za mlade - gotovo 2000 sudionika iz više od 50 zemalja. Četrnaesti trening kamp nudi mladim nadama ovog sporta rad s vrhunskim instruktorima. Tako su u Poreču višestruki osvajač medalja sa svjetskih i europskih prvenstava Španjolac Ivan Leal, trostruki svjetski prvak Brazilac Douglas Brose, te brončana u katama s OI u Tokiju, Talijanka Viviana Bottaro.

Veliko priznanje za Hrvatski karate savez i samu manifestaciju zasigurno je i posjet predsjednika Svjetske karate federacije.

- Kvaliteta karatea ovdje je na najvišoj razini i konstantno napreduje. Zaista smo sretni zbog ovog događaja. Velike zahvale Hrvatskom karate savezu na sjajnoj organizaciji!, rekao je Antonio Espinos.

Aktivnosti Svjetske karate federacije u Poreču traju do 3. srpnja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!