22:32 / 06.02.2021.

Autor: I.Ž.K./HRT/HVS

Poraz hrvatskih vaterpolista od Amerikanaca u pripremnoj utakmici

Dvoboj Hrvatske i SAD-a

Dvoboj Hrvatske i SAD-a

Foto: HVS / -

Hrvatska vaterpolska reprezentacija poražena je na peterce od SAD u pripremnoj utakmici za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

Bila je to prva utakmica s Amerikancima koja je planirana u sklopu priprema reprezentacije pred odlazak na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Nakon četiri četvrtine rezultat je bio 17:17 (1:4, 2:4, 3:4, 4:4) te su igrani peterci koji u zavšili na strani Amerikanaca rezultatom 22:21.

Najviše pogodaka u hrvatskoj reprezentaciji zabilježili su Loren Fatović, Ante Vukičević i Luka Bukić, po tri gola, dok je Amerikance predvodio Maxwell Irving s pet golova.

- Objektivno naša obrana nije na nivou. No, pozitivno je što smo se i nakon 4-5 golova razlike uspjeli vratiti. Ipak, primiti ovoliko golova nije dobro. Vjerujem da ćemo utakmicu proanalizirati  te da će ovo sutra izgledati puno bolje, kazao je Maro Joković.

- Atmosfera unutar reprezentacije je super. No mislim da obranu moramo dići na najveći mogući nivo kako bi u Rotterdamu uzeli vizu za Tokio. Smatram da smo dobro ušli u utakmicu, no obrana nije funkcionirala već od prvog napada. Ipak, vjerujem da ćemo već sutra pokazati bolje lice. Nadam se našoj pobjedi i da ćemo s optimizmom otići u Rotterdam, izjavio je Loren Fatović.

Barakude sutra u Zagrebu imaju još jednu utakmicu s američkom reprezentacijom koja će se također odigrati u 19 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!