Popović: Nisam u slalomskoj formi, jedva čekam sljedeći veleslalom

03.01.2018.

15:41

Autor: HRT

default error photo
Najbolja hrvatska skijašica 20-godišnja Leona Popović u svom je trećem nastupu na Trofeju Snježne kraljice prvi put stigla do cilja.
Najbolja hrvatska skijašica 20-godišnja Leona Popović u svom je trećem nastupu na Trofeju Snježne kraljice prvi put stigla do cilja, ali je njezino vrijeme (1:00.02) bilo dovoljno tek za 47. mjesto među 50 skijašica koje su u srijedu stigle do cilja prve vožnje na Crvenom spustu.

Iako je njezin zaostatak bio veći od sedam sekundi, Leona barem može reći da je prošla ciljem na Sljemenu, što u prethodna dva nastupa nije bio slučaj.

To je jedino pozitivno od današnjeg dana, rekla je članica SK Rijeka nakon što je za vodećom Amerikankom Mikaelom Shiffrin zaostala čak 7.03 sekundi.

Za to što su zaostaci bili tako veliki, Leona nije okrivila stazu.

Staza je bila solidna. Bilo je dosta kanala, na nekim mjestima su bili čudni, dosta uz kolac, ali  nije bila tako loša staza.

Od starta je bio dojam da Leona skija suzdržano, iako su zaostaci ostalih skijašica nudili mogućnost ulaska u drugu vožnju i s čak četiri i pol sekunde lošijim vremenom od nevjerojatne Shiffrin.

To je posljedica što nisam baš u nekoj slalomskoj formi. Puno bolje mi ide veleslalom, tako da jedva čekam Kranjsku Goru i sljedeću veleslalomsku utrku. I u prošlom (u Lienzu) sam bila prilično blizu ulaska u trideset, a i u Courchevelu, gdje sam izletjela, sam imala prilično dobre prolaze, tako da se jako veselim sljedećem veleslalomu.

Novu priliku za osvajanje bodova u Svjetskom kupu Leona će imati već 6. siječnja kad je na rasporedu veleslalomska utrka u Kranjskoj Gori, koja je uvrštena u kalnedar kao zamjena za Maribor, gdje nije bilo dovoljno snijega.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!