Popović: Drago mi je da sam bila bolja od Shiffrin

18.03.2023.

16:33

Autor: M.Š./HRT

Leona Popović

Leona Popović

Foto: Hrvatski skijaški savez / HRT

Leona Popović prvi se put u karijeri popela na postolje u Svjetskom skijaškom kupu. Osvojila je 2. mjesto u Soldeuu u Andori. Prva je bila Slovakinja Petra Vlhova, a na trećem je mjestu završila najbolja skijašica svijeta, Mikaela Shiffrin.

Kaže da je stvarno odličan osjećaj biti na postolju s dvije ponajbolje slalomašice svijeta.

- Danas prvo postolje. Stvarno, osjećaj je odličan. Drago mi je da sam podij proslavila s Petrom i Shiffrin. Drago mi je da sam bila bolja od Shiffrin danas. Super sam se osjećala, to sam iskoristila. Mislim, već sam se super osjećala i u Areu, samo šteta što sam tamo radila previše grešaka. Danas sam pokazala svoje dobro skijanje i nagradila samu sebe s podijem, rekla je uzbuđena Leona nakon prvog postolja u karijeri.

Kaže da je odradila dvije odlične vožnje.

- Samo sam se fokusirala na iste stvari kao u prvoj vožnji i sve je ispalo super.

Dala je i ocjenu sezone.

- Mislim da smo cijelu sezonu i Zrinka Ljutić i ja jako dobre. Odlični rezultati, Top 10 i Top 5. Zrinka je isto osvojila postolje. Super se osjećamo na trenzima, super skijamo i drago mi je da to pokazujemo na utrkama, zaključila je Leona Popović. 

Leona Popović je današnjim postoljem ušla u Top 7 svjetskog slaloma.

- Super priprema za sljedeću sezonu. Ovo se dogodilo samo od sebe, nije mi to bio cilj. Nadam se da ću nastaviti u istom ritmu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!