Popović: Za ove uvjete staza je fenomenalna

04.01.2023.

13:29

Autor: I.Ž.K./HRT

Leona Popović

Leona Popović

Foto: HTV / HRT

Leona Popović bit će jedina hrvatska predstavnica u drugoj vožnji današnjeg slaloma skijašica na Sljemenu, dok je Zrinka Ljutić odustala.  

- Staza je stvarno u super stanju, ugodno sam se iznenadila, rade se "špurice", ali ništa strašno i zabrinjavajuće, i dalje se može jako dobro skijati, a to smo i vidjeli s ovim nešto višim brojevima, rekla je Leona Popović u razgovoru za HRT nakon prve vožnje.

Postava staze?

- Svidjela mi se, dosta je dobra, s nekoliko zamkica, ali sve u svemu, super je. Sve pohvale organizatorima i radnicima. Za ove uvjete staza je stvarno fenomenalna. Toplo je, ali snijeg je proljetni, voda i sol su napravili svoje.

O dosadašnjoj sezoni

- Sezona je stvarno bila super, uvijek može bolje, ali sretna sam jer je bolja nego prošle godine i radimo na tome svaki dan i svaki trening.

U prvoj vožnji najbrža je bila Amerikanka Mikaela Shiffrin, koja je na Sljemenu slavila četiri puta.

- Nisam gledala njezinu vožnju jer sam se zagrijavala. Vidjela sam da je vodeća u cilju, ona voli ovu stazu, njoj ovo odgovara tako da mislim da je zasluženo vodeća, rekla je Popović.

Druga vožnja je u 16.30, a prijenos pratite na HTV-u 2 i našem portalu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!