15:56 / 02.11.2020.

Autor: I.L./HRT

Ponajbolji svjetski hrvači dolaze u Zagreb

-

-

Foto: - / -

Zbog pandemije koronavirusa natjecanje će biti zatvoreno za gledatelje.
Predstojećeg vikenda, 7. i 8. studenoga, u zagrebačkom Domu sportova održat će se međunarodni seniorski turnir u hrvanju grčko-rimskim stilom iz serije UWW Grand Prix - Zagreb Open 2020.

Dolazak u Zagreb potvrdilo je više od 100 hrvača iz 20 zemalja, a Hrvatsku će predstavljati najbolji hrvatski predstavnici Božo Starčević, Ivan Huklek, Dominik Etlinger, Ivan Lizatović, Vjekoslav Luburić, Antonio Kamenjašević, Pavel Puklavec, Karlo Kodrić, Filip Šačić i drugi.

Zbog pandemije koronavirusa natjecanje će biti zatvoreno za gledatelje, no zbog velikog interesa iz cijelog svijeta bit će omogućen izravni prijenos svih borbi putem interneta.

Neka od najznačajnijih imena svjetskog hrvanja koja su potvrdila svoj dolazak u Zagreb su Turci Riza Kayaalp, deseterostruki europski prvak, aktualni svjetski prvak i srebrni na OI u Rio de Janeiru, Kerem Kamal, višestruki svjetski i europski prvak, Fatih Cengiz, osvajač nekoliko svjetskih i europskih medalja, Metehan Basar, svjetski prvak iz 2018., Srbi Viktor Nemeš, aktualni prvak svijeta, Mate Nemeš, brončani na svjetskom prvenstvu 2019., Aleksandar Maksimović, osvajač nekoliko europskih medalja, Davor Štefanek, olimpijski pobjednik iz Rio de Janiera i osvajač nekoliko svjetskih i europskih medalja, Šveđanin Alexandros Kessidis, aktualni viceprvak svijeta, Moldavci Victor Ciobanu, europski prvak iz 2019. i Daniel Cataraga, svjetski prvak u mlađim seniorima u 2018., Bugari Daniel Aleksandrov, aktualni viceprvak Europe i Milenov Milov, viceprvak svijeta 2018. i viceprvak Europe 2019. te Mađar Bačasz Kiss, osvajač nekoliko svjetskih i europskih medalja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!