11:11 / 16.12.2020.

Autor: I.L./Hina

Policija pronašla ukradene rekvizite Waynea Gretzkog

Foto: REUTERS

Foto: REUTERS

Foto: - / REUTERS

Policija je u tromjesečnoj istrazi otkrila nekoliko otuđenih predmeta.
Kanadska policija je pronašla i zaplijenila vrijedne hokejaške rekvizite legendarnog Kanađanina Waynea Gretzkog, koji su ukradeni iz kuće njegova oca Waltera u Branfordu, gradu u saveznoj kanadskoj pokrajini Ontario, objavili su na službenoj stranici Nacionalne američko-kanadske hokejaške lige (nhl.com).

U zajedničkoj akciji lokalnih i državnih policijskih snaga pronađeni su hokejaške palice, rukavice, dresovi i nagrada za Igrača godine čija je vrijednost procijenjena na više od 500.000 američkih dolara, a pritom su uhićeni 58-godišnji muškarac i žena koji su optuženi za krađu i prijevaru u vrijednosti većoj od 5.000 dolara.

Policija je u tromjesečnoj istrazi vrlo brzo otkrila nekoliko otuđenih predmeta koji su prodani raznim sakupljačima na području cijele Kanade pa su tako obavljene pretrage pet domova u Ontariju i Alberti.

Policija je objavila da su u istrazi prikupljeni dokazi koji upućuju i na treću osobu, nevezanu za inicijalnu istragu, za koju vjeruju da je uključena u prijevaru.

- U ime obitelji zahvaljujem svim policijskim službenicima za sve što napravili u ovoj istrazi. Iznimno cijenimo njihovu profesionalnost, trud i iskazanu potporu, poručio je Wayneov brat Glen u ime cijele obitelji Gretzky.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!