Policija otvara istragu nakon Farahovih navoda

14.07.2022.

15:01

Autor: A.M./Hina

Mo Farah

Mo Farah

Foto: Alan Kean / Shutterstock

Londonska policija pokrenula je istragu nakon navoda višestrukog olimpijskog pobjednika Moa Faraha kako je bio žrtva trgovine djecom, a koje je iznio u dokumentarcu emitiranom na BBC-u ranije ovoga tjedna.

Proslavljeni britanski trkač ustvrdio je kako je u Britaniju stigao iz Džibutija kada mu je bilo devet godine te kako mu je pravo ime Hussein Abdi Kahin.


Dodao je kako ga je u zemlju dovela žena koju nikada prije nije vidio te kako je morao obavljati kućanske poslove u zamjenu za hranu, a obitelj kod koje je živio nije mu dopustila da krene u školu prije navršenih 12 godina.


Iz policije su objavili kako oni nisu izravno zaprimili nikakvu prijavu.


- Specijalizirani službenici su otvorili istragu i trenutačno prikupljaju sve dostupne informacije. Kada se prekršaji objave u medijima i privuku značajan interes javnosti, tada Met mora stvoriti kriminalno izvješće, objavila je londonska policija.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!