"Pokazat ćemo svoj maksimum na Europskom prvenstvu"

18.08.2021.

17:21

Autor: I.Ž.K./HRT/HOS

Hrvatske odbojkašice

Hrvatske odbojkašice

Foto: HOS / Press

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u četvrtak otvara nastup na EP-u kojemu je jedan od domaćina i Zadar.

Zadar je do 26. kolovoza  domaćin skupine C Europskog prvenstva, u kojoj su uz Hrvatsku još reprezentacije Švicarske, Italije, Bjelorusije, Mađarske i Slovačke. Skupina B igrat će se u Srbiji, skupina B u Bugarskoj, a skupina D u Rumunjskoj. 

- Vrlo smo uzbuđeni i spremni. Odrađujemo posljednje treninge te željno isčekujemo početak Europskog prvenstva i sutrašnju utakmicu protiv Švicarske. Ovo je vrlo važno natjecanje za koje smo se pripremali posljednja četiri mjeseca. Sutra je za nas i hrvatsku odbojku jako važan dan. Želimo pokazati našu najbolju igru. Švicarska je dobra reprezentacija. Jučer smo gledali video i proučili je. Pokazat ćemo svoj maksimum na ovome natjecanju, poručio je hrvatski izbornik Daniele Santarelli uoči ogleda sa Švicarkama.

- Danas smo odradile zadnji trening prije početka EP-a. Dobro smo se pripremile za Švicarsku. Pregledavamo različite materijale i proučavamo igru Švicarske. Na treningu smo pojačali elemente koje mislimo da su nam potrebni za ovaj susret. Trenutno je najbitnije da dobro otvorimo turnir s pozitivnim rezultatom, najavila je dvoboj sa Švicarkama Dinka Kulić, koja igra na poziciji dijagonale i korektora. 

Kapetanica Samanta Fabris žali što na EP-u neće biti navijača, ali i dodaje kako su svi jedva čekali Europsko prvenstvo. 

- Uzbuđenje u ekipi danas je na vrhuncu. Nakon dugog napornog ljeta konačno smo dočekali Europsko prvenstvo. Sutra nas očekuje Švicarska, ekipa protiv koje bismo trebali iskoristiti maksimalno bodova. To nam je odlična prilika, no koncentirat ćemo se na sebe i našu igru. Nažalost, sutra ćemo biti bez naših navijača, no nadam se da će nas pratiti putem malih ekrana, izjavila je Fabris. 

Nakon Švicarske, Hrvatska će u Zadru igrati još protiv Bjelorusije (21. kolovoza u 17 sati), Slovačke (22. kolovoza u 17 sati), Mađarske (24. kolovoza u 17 sati) te Italije (25. kolovoza u 21 sat).

Četiri najbolje prvoplasirane ekipe nastavljaju natjecanje u osmini finala u Beogradu, gdje će igrati i četiri najbolje iz skupine A (Srbija, Bosna i Hercegovina, Azerbajdžan, Belgija, Rusija i Francuska). U osmini finala u bugarskom Plovdivu igrat će po četiri najbolje iz skupina B (Bugarska, Grčka, Španjolska, Češka, Njemačka i Poljska) i D (Rumunjska, Turska, Švedska, Finska, Nizozemska i Ukrajina). 

Četvrtfinalne utakmice igraju se u Plovdivu i Beogradu, a polufinalni susreti 3. rujna te dvoboj za treće mjesto i finale (4. rujna) na rasporedu su u Beogradu. 

Za Hrvatsku će na Europskom prenstvu igrati Rene Sain, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Laura Miloš, Lucija Mlinar, Matea Ikić, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Martina Šamadan, Klara Perić, Lea Deak, Dinka Kulić i Karla Klarić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!