Pokali od bračkog kamena čekaju pobjednike u Splitu

08.09.2022.

17:27

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Pehari za najbolje u Splitu

Pehari za najbolje u Splitu

Foto: Cropix / Press

Europsko prvenstvo u vaterpolu u Splitu bliži se kraju, a u Spaladium Arenu su stigli posebni pokali za pobjednike, radovi mladih hrvatskih umjetnika.

Na inicijativu Hrvatskog vaterpolskog saveza i sa željom da mladi hrvatski umjetnici budu tvorci pehara za Europsko vaterpolsko prvenstvo, u suradnji s Klesarskom školom Brač i s Umjetničkom akademijom u Splitu, pokrenut je projekt izrade pehara za najbolje vaterpolistice i vaterpoliste u četiri kategorije.

U ženskoj i muškoj konkurenciji dodjeljuju se pehar pobjednika, pehar za najboljeg vratara, pehar za najboljeg strijelca te pehar za najboljeg igrača.

Odsjek kiparstva Umjetničke akademije u Splitu proveo je među studentima interni natječaj za dizajniranje idejnog i vizualnog rješenja. Ideja je bila da nagrade budu izrađene od bračkog kamena, a studenti su u tu svrhu uz svog mentora trebali pri dizajniranju rješenja uzeti u obzir datosti i karakteristike samog materijala kao i funkcionalnost i estetsku dimenziju rješenja.

Za ovaj projekt bilježi se iznimna zainteresiranost talentiranih umjetnika, a tvorci najboljih rješenja, odnosno pehara su Ružica Rimac, Petra Perković i Roko Rebić.

Navedena studentska umjetnička rješenja su zajedno s modelima nagrade poslana u Srednju klesarsku školu Brač gdje su izrađena u bračkom kamenu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!