Pojedinačno natjecanje u Planici odgođeno zbog vjetra

31.03.2023.

18:27

Autor: K.L./Hina

Planica

Planica

Foto: Borut Zivulovic / REUTERS

Prvo od dva pojedinačna natjecanja na završnici Svjetskog kupa u skijaškim skokovima, koje je trebalo u petak biti održano na letaonici u slovenskoj Planici, odgođeno je za subotnji jutarnji termin, zbog prejakog vjetra.

Vodstvo natjecanja je prvo otkazalo pokusnu seriju, potom je višekratno odgađan početak natjecanja, da bi na kraju organizatori odlučili pretposljednje natjecanje za Svjetski kup u ovoj sezoni odgoditi za subotu, s početkom u 8.45 sati, na razočaranje oko 11.500 gledatelja koji su se okupili oko legendarne letaonice.


Dopuste li to vremenski uvjeti, koji su iznimno važni za natjecanja u letovima, letači će u subotu u Planici imati dvostruki program. Naime, osim pojedinačne borbe za bodove u Svjetskom kupu, na rasporedu je i momčadsko natjecanje koje se boduje za Kup nacija.


Kako bi uspjeli izvesti sva natjecanja, pojedinačno natjecanje će se sastojati od samo jedne serije, dok će u momčadskom trebale biti izvedene dvije, od kojih će prva započeti u 10 sati.


Svjetski kup bi trebao biti zaključen nedjeljnim pojedinačnim natjecanjem, s početkom u 10 sati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!