17:12 / 13.03.2021.

Autor: A.M./Hina

POI: Velimir Šandor s najboljim rezultatom na svijetu

Velimir Šandor

Velimir Šandor

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Na atletskim borilištima Parka mladeži u Splitu održan tradicionalni Zimski bacački miting u sklopu kojeg su nastupili i hrvatski paraatletičari, a ponajbolji rezultat ostvario je Velikogoričanin Velimir Šandor, koji je disk bacio na 19.92 metra, što je najbolji rezultat na svijetu u njegovoj kategoriji tjelesnog oštećenja.

- Prije svega moram čestitati organizatorima ovog natjecanja koji su omogućili da mi paratletičari na početku paraolimpijske godine možemo testirati trenutnu formu. Osobno sam zadovoljan jer svih šest mojih hitaca su letjeli preko 19 metara. Tehničkom izvedbom sam izuzetno zadovoljan, jer su odlično odrađeni, rekao je paraolimpijac Velimir Šandor te dodao:


- Vjerujem da će daljina diska ići još dalje za dva tjedna na Croatia openu u Puli. Trenutno se nalazim na četvrtom mjestu svjetske rang liste i vjerujem da ću 31. ožujka konačno udariti vizu za odlazak u Tokio na 16. Paraolimpijske igre. U punom sam trenažnom procesu, jer dva puta dnevno imam treninge snage i same tehnike. Na treninzima bacam disk od 1,5 kg, a moj natjecateljski disk težak je 1kg. Od većih natjecanja me u lipnju očekuje Europsko prvenstvo u Poljskoj, a potom vjerujem da ću se potući za medalju u Tokiju jer valja obraniti broncu iz Rija, a za to sigurno moram baciti svoj novi osobni i državni rekord koji je trenutno 20,14 metara, zaključio je Šandor.

Uz Šandora i Ivana Katanušića koji je disk bacio na 60,66 metara, valja istaknuti Erika Fabijana Kaurina koji je kuglu bacio na 14,49 metara, čime je prebacio A paraolimpijsku normu. Marijan Presrečan u kugli svoje kategorije tjelesnog oštečenja s daljinom od 7,70 metara također s osobnim rekordom prebacio je A paraolimpijsku normu, dok je Ana Gradečak također u kugli bacila je najbolji ovogodišnji europski rezultat od 7,48 metara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!