19:17 / 22.09.2018.

Autor: Hina

POI: Tri zlata za hrvatske stolnotenisače

Ilustracija (Marko Prpic/PIXSELL)

Ilustracija (Marko Prpic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U češkom gradu Ostravi završilo je natjecanje na Međunarodnom parastolnoteniskom turniru, a naše stolnotenisačice i stolnotenisači osvojili su tri zlata, srebro i dvije bronce.
U češkom gradu Ostravi završilo je natjecanje na Međunarodnom parastolnoteniskom turniru, a naše stolnotenisačice i stolnotenisači osvojili su tri zlata, srebro  i dvije bronce.

U pojedinačnom djelu natjecanja do zlata je došao u kategoriji 4 Tomislav Špalj svladavši u finalu Slovaka Borisa Travničeka s 3-2., a zlatni je bio i Samoborac Pavao Jozić u kategorije 7 pobijedivši Šveđanina Hanssona Jonasona s 3-1. U kategoriji 5 muški Tomislav Špalj je u paru s Belgijcem Brands Bartom iz Belgije osvojio zlato, pobjedom u finalu nad Argentinom od 2-0. Pobjedili su u paru Romera Wliasa i Depengola Maura s 3-2.
Brončana odličja osvojili su u kategoriji 6 Vjekoslav Gregorović izgubivši od Japanca Kazuki Shichina (0-3) te u kategoriji 2-3 Anđela Mužinić izgubivši od Južnokorejanke Yoon Jiyu s 1-3.
U ekipnom djelu natjecanja u  kategoriji 2-5 Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić osvojile su srebro izgubivši od ekipe Južne Koreje s 1-2. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!