POI: Bronca za Černija

01.06.2021.

17:36

Autor: K.L./Hina

Deni Černi

Deni Černi

Foto: Damir Spehar / PIXSELL

Prvog dana natjecanja u poljskom Bydgoszczu na 7. Europskom paaraatletskom prvenstvu  Deni Černi, član AKOSI Otos Grubišno Polje,  u kugli kategorije F33 osvojio je brončano odličje s rezultatom od 10.42 metara.

Novi europski prvak je Rus Aleksandr Khrupin s 11.30 metara, dok je srebro pripalo Poljaku Michalu Glabu s daljinom od 10,46m.

- Zadovoljan sam s plasmanom. Cilj mi je bila medalja i to sam uspio. Da su se neke stvari bolje posložile bio bih još zadovoljniji. Iako je padala kiša, ja sam na treninzima naučio baccat kuglu na svim mogućim vremenskim uvijetima tako da to nije bila neka otegotna okolnost. Konkurencija je bila doista jaka, a Poljak me je prebacio samo za četiri centimetra što mi je malo žao, ali nema veze idemo dalje. Kao evidentni kandidat za Tokio nemam odmora i nastavljam svoje pripreme za moje prve paraolimpijske igre, izjavio je 28- godišnji Deni Černi.

Matija Sloup, član AKOSI Odiseja iz Kutine,  u kugli kategorije f40 zauzeo je četvrto mjesto s daljinom od 9.61 metara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!