Poginuo slavni brazilski surfer Marcio Freire

05.01.2023.

22:26

Autor: A.M./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Pedro Nunes / REUTERS/File Photo

Poznati brazilski surfer Marcio Freire (47), "Mad Dogs" smrtno je stradao tijekom treninga na golemim valovima u portugalskom Nazareu.

Freirea je prilikom jednog spuštanja poklopio veliki val, a premda je pomoćno osoblje na jet-skijima uspjelo 47-godišnjaka odvesti na plažu, svi pokušaji da ga se oživi nisu uspjeli.


Kako prenosi portugalski tisak, njegovo tijelo će biti prevezeno na Institut za pravnu medicinu u Leiriji. To je prvi smrtni slučaj surfera na tom području koje se može pohvaliti nekim od najvećih valova na svijetu.


- Nažalost, niti jedan od pokušaja oživljavanja nije bio uspješan i smrt je proglašena na licu mjesta, rekao je portugalskoj agenciji Lusa, zapovjednik kapetanije Nazare Mario Lopes Figueiredo.


Freire je bio jedan od trojice brazilskih surfera koji su postali poznati kao "Mad Dogs" nakon što su osvojili divovski val "Ralje" na Havajima. Glumili su i u dokumentarcu Mad Dogs iz 2016. godine.


- Danas smo izgubili velikog čovjeka, jako dobrog prijatelja i legendarnog surfera, Marcia Freirea. Bio je tako veselog duha, uvijek s osmijehom na licu. Počivaj u miru prijatelju, napisao je sportski fotograf Fred Pompermayer.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!