14:07 / 14.01.2019.

Autor: M.M./HRT

Podržite mlade hokejaše na Svjetskom prvenstvu

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Hrvatska prvu utakmicu igra s Nizozemskom sutra u 20:00 sati u Ledenoj dvorani Doma sportova. Ulaz na sve utakmice je slobodna.
Sutra u Zagrebu počinje Svjetsko prvenstvo za mlađe seniore u hokeju na ledu (IIHF SP U20 IIB). Hrvatska prvu utakmicu igra s Nizozemskom sutra u 20:00 sati u Ledenoj dvorani Doma sportova. Ulaz na sve utakmice je slobodna.

Reprezentativci su pozvali građanstvo da ih na SP-u podrže u što većem broju kako bi ostvarili što bolji nastup.

Pomoćni trener U20 Hrvatske reprezentacije u hokeju na ledu Bruno Bregant rekao je da su pripreme bile intenzivne i kratke. -Sve smo odradili prema planu, iako je bilo dosta utakmica u klubovima u kojima dečki nastupaju, a tu su i studentske obveze. Hrvatska je favorit i cilj nam je prvo mjesto te prelazak u viši rang, IIA, rekao je Bregant.

Predsjednik saveza hokeja na ledu Nikola Švigir rekao je kako je s organizacijskog aspekta sve spremno i da svi vjeruju da će dečki ostvariti svoj cilj. - Imamo dosta iskustva u organizaciji velikih natjecanja i sve ide prema planu. Zahvaljujemo se i gradu Zagrebu i Hrvatskom olimpijskom odboru koji su nam pružili potporu da SP bude na kvalitetnoj razini, a sada je na dečkima da naprave svoj dio posla, uz potporu navijača s tribina, zaključio je Švigir.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!