10:00 / 12.05.2020.

Autor: Hina

Početak sezone MLB lige u srpnju bez gledatelja

Ilustracija (Screenshot: YouTube)

Ilustracija (Screenshot: YouTube)

Foto: - / -

Vlasnici najboljih američkih baseball klubova prihvatili su u ponedjeljak prijedlog vodstva MLB-a o skraćenoj sezoni koja bi počela u srpnju.
Vlasnici najboljih američkih baseball klubova prihvatili su u ponedjeljak prijedlog vodstva MLB-a, koji će u utorak predstaviti igračima, a koji uključuje skraćeni osnovni dio sezone s kojom bi započeli u srpnju pred praznim tribinama.
Prema originalnom rasporedu natjecanje je trebalo započeti 26. ožujka, ali je zbog širenja pandemije izazvane novim koronavirusom početak odgođen.
Prijedlog s kojim će vlasnici izaći pred igrače sadrži igranje 82 umjesto uobičajene 162 utakmice u osnovnom dijelu sezone, povećanje broja momčadi koje će se plasirati u doigravanje kako bi se povećali prihodi, a dobit bi se među vlasnicima i igračima dijelila u omjeru 50:50.
Taj posljednji uvjet mogao bi biti kamen spoticanja, jer se očekuje da će igrači tražiti veći udio u dobiti. Bude li tako i ne dođe li do konačnog dogovora, to bi moglo ugroziti cijelu sezonu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!