15:53 / 12.07.2020.

Autor: M.M./Hina

Pobjedom Uriha završeno parastolnotenisko prvenstvo Hrvatske

Ilustracija (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Ilustracija (Sanjin Strukic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Na prvenstvu je nastupilo 15 klubova sa 83 parastolnotenisačicice i parastolnotenisača, a Uriho je slavio sa 101 bodom.
Pobjedom zagrebačkog Uriha okončano je 26. parastolnotenisko prvenstvo Hrvatske koje je ovoga vikenda održano u splitskoj Spaladijum areni.

Na prvenstvu je nastupilo 15 klubova sa 83 parastolnotenisačicice i parastolnotenisača, a Uriho je slavio sa 101 bodom.

Drugo mjesto osvojili su članovi samoborske Sinergije sa 65 bodova, dok je treća ekipa Karlovca sa 28 bodova.

- S obzirom da je ovo prvo službeno državno prvenstvo bilo koje članice Hrvatskog paraolimpijskog odbora u pandemijsko vrijeme mogu biti više no zadovoljan prikazanom igrom. Još jednom koristim priliku da se zahvalim splitskom "Necu" na izuzetno dobroj odrađenoj organizaciji, kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Emil Gubica.

- Unatoč izbivanju sportaša iz stolnoteniskih dvorana i nedostatka natjecanja moram iskazati svoje zadovoljstvo s prikazanom trenutnom formom ponajboljih naših reprezentativaca predvođenih utnicom u Tokio paraolimpijkom Anđelom Mužinić, dodao je Gubica.

PH je organizirao splitski STK NEC  uz provedbu epidemioloških mjera, pa se tako na ulazu u Spaladijum arenu mjerila tjelesna temperatura, bila je obavezna dezinfekcija ruku te nošenja zaštitnih maski kao i držanje fizičke distance za sve one koje su ušli u dvoranu, a nisu nastupili.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!