12:06 / 10.12.2021.

Autor: HRT/Hina

Pobjedniku "Četiri skakaonice" pet puta više novca nego prije

-

-

Foto: - / HRT

Ukupni pobjednik novogodišnje turneje "Četiri skakaonice" ove će godine uz pobjednički trofej, Zlatnog orla, dobiti i pet puta veću novčanu nagradu nego što je to dosada bio slučaj, pohvalili su se organizatori. 

Ukupni pobjednik je do ove godine za svoj uspjeh osvajao 20.000 švicarskih franaka ( oko 144.000 kuna), a ove će godine taj iznos biti 100.000 franaka (oko 720.000 kuna).


- Sjajno je da započinjemo novu eru nagradnog fonda baš sa 70. izdanjem turneje te da možemo pobjednika "Četiri skakaonice" nagraditi mnogo bolje za njegove čarobne izvedbe, izjavio je u petak putem priopćenja predsjednik Organizacijskog odbora ovog tradicionalnog natjecanja Peter Kruijer.


Ukupan nagradni fond za "Četiri skakaonice" će od ove godine biti 400.000 švicarskih franaka, a skakač koji bi uspio pobijediti na sva četiri natjecanja te biti najbolji i u kvalifikacijama, mogao bi ukupno zaraditi više od 150.000 franaka.

Samo su trojica skakača u povijesti uspjela pobijediti na sve četiri skakaonice u istoj sezoni. Prvi je to prije točno 20 godina napravio Nijemac Sven Hannawald, u sezoni 2017./2018. četiri pobjede je ostvario Poljak Kamil Stoch, godinu poslije to je uspio i Japanac Ryoyu Kobayashi.


Prema već ustaljenom rasporedu novogodišnja turneja "Četiri skakaonice" započet će 29. prosinca natjecanjem u njemačkom Oberstdorfu. Na Novu godinu će se skakači natjecati u njemačkom Garmisch-Partenkirchenu, 4. siječnja će austrijski dio turneje započeti u Innsbrucku, a završiti 6. siječnja u Bischofshofenu.


Prošle sezone "Zlatnog orla" je osvojio Poljak Kamil Stoch, što mu je bio treći trijumf (2017., 2018., 2021.) na novogodišnjoj turneji "Četiri skakaonice". Na ljestvici najuspješnijih ispred njega su samo legendarni Finac Janne Ahonen s pet naslova i Nijemac Jens Weissflog s četiri.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!