10:42 / 29.07.2018.

Autor: HRT

Pobjednički povratak Simone Biles

-

-

Foto: - / -

Četverostruka olimpijska pobjednica, 21-godišnja američka gimnastičarka Simone Biles, vratila se natjecanjima nakon dvogodišnje stanke.
Četverostruka olimpijska pobjednica, 21-godišnja američka gimnastičarka Simone Biles, vratila se natjecanjima nakon dvogodišnje stanke i odmah osvojila četiri prva mjesta na turniru U. S. Classic u njezinom rodnom gradu Columbusu. Biles je pobijedila u višeboju s prednošću većom od jednog boda pred Riley McCusker i aktualnom svjetskom prvakinjom Morgan Hurd. Uz to, Biles je bila najbolja i na preskoku, gredi i tlu, dok je na dvovisinskim ručama osvojila 10. mjesto. Posljednje natjecanje na kojem je sudjelova Simone Biles bile su Olimpijske igre u Rio de Janeiru, gdje je osvojila ekipno zlato s američkom reprezentacijom, a pojedinačno je bila najbolja u višeboju, u preskoku i na tlu, dok je na gredi osvojila brončano odličje. Uz ovih pet olimpijskih medalja, Biles ima deset zlata sa svjetskih prvenstava te još dva srebra i dvije bronce. Najbolja američka gimnastičarka u povijesti ovim je nastupom započela ciklus koji bi trebao kulminirati ponovnom žetvom medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju za dvije godine.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!