Pobjede Kenijca Ezekiela Kipkora i Hrvatice Ines Jozić

03.06.2023.

16:59

Autor: K.L./Hina

Plitvički maraton

Plitvički maraton

Foto: HTV / HRT

U maratonu, polumaratonu i u utrci na pet kilometara ovogodišnjeg, 38. izdanja Plitvičkog maratona, održanog u subotu u Nacionalnom parku Plitvička jezera, sudjelovalo je 1.182 natjecatelja, a pobjednici maratonske utrke su Kenijac Ezekiel Kipkor u muškoj te hrvatska trkačica Ines Jozić u ženskoj konkurenciji.

Organizator maratona je Atletski klub Plitvice, generalni pokrovitelj je Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera, a manifestaciju su otvorili ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević i župan Ličko-senjske županije Ernest Petry.


Kenijac Ezekiel Kipkor je pobijedio s vremenom 2:43:03 sata, drugo mjesto je osvojio Ante Živković iz AK Fit s vremenom 2:46:07, dok je treći bio Krešimir Balaško iz AK Svetice (2:58:35).


U kategoriji žena pobjednica maratona Ines Jozić iz Ultramaraton kluba Mazator dionicu je svladala za 3:07:19 sata. Druga je bila višestruka pobjednica Plitvičkog maratona Marija Vranić iz AK Maksimir s rezultatom 3:13:07, dok je treće mjesto osvojila Veronika Jurišić iz AK Sljeme (3:15:27).


U polumaratonu su pobjednici i u muškoj i u ženskoj konkurenciji bili predstavnici Kenije, Kenned Kipkor Rino i Rabbeca Chepkemwoi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!