12:40 / 26.02.2022.

Autor: HRT/Hina

Pobjeda za Čehinju Ledecku

Ester Ledecka (Foto: REUTERS/Eric Gaillard)

Ester Ledecka (Foto: REUTERS/Eric Gaillard)

Foto: - / REUTERS

Ester Ledecka, 26-godišnja češka skijašica, pobijedila je u utrci spusta Svjetskog kupa u Crans Montani. Za Ledecku je to treća pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu.

Samo su četiri skijašice ostvarile zaostatak za Ledeckom manji od jedne sekunde, a najbliže joj je bila Norvežanka Ragnhild Mowinckel koja je završila druga s 21 stotinkom zaostatka. Treća je, pak, bila Austrijanka Cornelia Huetter (42 stotinke slabije vrijeme).


Inače, Švicarke i Austrijanke su dominirale izostavimo li najbrže dvije u Crans Montani. Naime, čak četiri švicarske skijašice su se plasirale među deset najboljih, odnosno, tri austrijske predstavnice.


Najbolja spustašica ove sezone, Talijanka Sofia Goggia, završila je utrku na 12. mjestu, ali je zadržala prvo mjesto u redoslijedu ove discipline.


U ukupnom redoslijedu vodi Amerikanka Mikaela Shiffrin s 1026 bodova ispred Petre Vlhove (1012) i Goggije (791). Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović je na 46. mjestu sa 146 bodova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!