18:14 / 03.03.2022.

Autor: I.L./Hina/HRT

Pobjeda Norvežanki u štafeti

Ingrid Landmark Tandrevold

Ingrid Landmark Tandrevold

Foto: Vesa Moilanen / Lehtikuva via REUTERS

Norveške biatlonke pobjednice su štafetne utrke 4x6 km na natjecanju Svjetskog kupa u finskom Kontiolahtiju, a u pobjedničkoj štafeti je nastupila i Ingrid Landmark Tandrevold koja je doživjela potpuni kolaps u dohvatnoj utrci na Olimpijskim igrama u Pekingu prije dva tjedna.

Marte Olsbu Roeiseland i Tiril Eckhoff donijele su norveškoj štafeti veliku prednost nakon prve dvije izmjene, koju su Ida Lien i Tandrevold uspjele bez poteškoća zadržati. Pobjedničko vrijeme norveške štafete je 1 sat, 9 minuta i 48.1 sekundi.


Drugo mjesto su osvojile aktualne olimpijske pobjednice, štafeta Švedske, koja je zaostala za 37.7 sekundi, dok je trećeplasirana Italija zaostala više od jedne minute (+1:00.7).


Biatlonkama Rusije i Bjelorusije su zbog ruske agresije na Ukrajinu do daljnjega su zabranjeni nastupi na svim međunarodnim utrkama, a do kraja sezone Svjetskog kupa neće nastupati ni reprezentacija Ukrajine.


Mnoge natjecateljice su izražavale podršku Ukrajincima. Norvežanke su na svojim trakama za glavu nosile natpis "Bez rata, molim", drugi su nosili srca u bojama ukrajinske zastave na svojim puškama i odijelima.


U petak je u Kontiolahtiju na rasporedu štafetna utrka biatlonaca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!