Plivačica se onesvijestila u bazenu, spasila je trenerica

23.06.2022.

08:44

Autor: I.Ž.K./HRT/Hina

Aniti Alvarez pružena je liječnička pomoć

Aniti Alvarez pružena je liječnička pomoć

Foto: Lisa Leutner / REUTERS

Američka predstavnica u umjetničkom plivanju Anita Alvarez onesvijestila se za vrijeme natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti i spasila ju je trenerica koja je uskočila u bazen.

Anita Alvarez potonula je na dno bazena nakon svoje izvedbe u finalu umjetničkog plivanja, a trenerica Andrea Fuentes uskočila je u bazen kako bi je spasila.

- Jako smo se uplašili. Morala sam uskočiti jer spasioci to nisu učinili, izjavila je Fuentes.

Fuentes, odjevena u majicu i kratke hlačice, zaronila je do dna i izvukla Alvarez na površinu prije nego što su joj pomogli da onesviještenu plivačicu izvade uz rub bazena.

- Bojala sam se jer sam vidjela da ne diše, ali sada je dobro, dodala je američka trenerica. Plivačica je nakon toga odvezena u bolnicu.

Četverostruka osvajačica olimpijske medalje Fuentes objasnila je da je njezina plivačica izgubila svijest zbog napora tijekom nastupa.

- Samo je imala vodu u plućima. Jednom kada je počela disati sve je bilo u redu, dodala je te rekla da će se Alvarez u četvrtak odmarati, a u petak bi trebala nastupiti u ekipnom natjecanju, ako joj liječnici dopuste.

Za 25-godišnju Alvarez ovo je treće svjetsko prvenstvo, a već se događalo da izgubi svijest na natjecanju i to u prošlogodišnjim kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!