22:49 / 11.04.2020.

Autor: HR2

Plivači na suhom: mjesecima će se vraćati u formu

Franko Grgić i Marin Mogić (Marko Prpic/PIXSELL)

Franko Grgić i Marin Mogić (Marko Prpic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Ljubitelji sporta veselili su se usponu naših mladih plivača poput Franka Grgića i Marina Mogića.
U trenucima dok se čeka dozvola za nastavak treninga, jedna od pogođenijih skupina sportaša svakako su natjecatelji sportova u vodi, koji svoju radnu okolinu teško mogu nadomjestiti. Izbornik hrvatske plivačke reprezentacije Lovrenco Franičević bio je gost emisije Sport i glazba.

- Problem u plivanju je opsežniji jer suhi treninzi ne mogu nadomjestiti treniranje u bazenu koje nam je onemogućeno. Postoji nekoliko studija, a jedna od procjena je da su za nadoknadu pet ili šest propuštenih dana potrebna dva do tri tjedna treninga. Trenutno neki od naših plivača ulaze u peti tjedan pauze, tako da očekujemo da će im za povratak u formu trebati najmanje dva do tri mjeseca, kaže izbornik Lovrenco Franičević.

U godini koja je trebala biti olimpijska, ljubitelji sporta veselili su se usponu naših mladih plivača poput Franka Grgića i Marina Mogića koji su već osigurali nastup u Tokiju.

- Njima će norme vrijediti i za sljedeću godinu, stoga imaju dobru priliku da se nakon ozljeda i bolesti u potpunosti vrate u formu. Imamo i desetak plivača koji su ostvarili ''B'' olimpijske norme i koji se također nadaju nastupu na Igrama. To je velika baza onih koji će nakon povratka natjecanjima imati dobru priliku isplivati ''A'' normu, dodao je izbornik naših plivača i plivačica te se osvrnuo i na promjene kalendara plivačkih natjecanja.

Cijeli razgovor Tee Rožman Svedrović s Lovrencom Franičevićem poslušajte ovdje.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!