12:33 / 07.01.2019.

Autor: HR2/Lovorko Magdić/A.M.

Plenković sa Sljemena: Svijet nas doživljava kao sportsku velesilu

Predsjednik Vlade Andrej Plenković (Foto: Slavko Midžor/PIXSELL)

Predsjednik Vlade Andrej Plenković (Foto: Slavko Midžor/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković bio je jučer među mnogobrojnim posjetiteljima skijaške utrke na Sljemenu.
Predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković bio je jučer među mnogobrojnim posjetiteljima skijaške utrke na Sljemenu, gdje je u kratkom razgovoru s našim reporterom Lovorkom Magdićem prokomentirao sportsku sliku Lijepe naše na prijelazu iz 2018. u 2019. godinu.
"Možemo biti ponosni na hrvatski sport, posebno zbog diverzifikacije tog uspjeha, jer dobri smo i u karateu i u veslanju i u mnogim drugim, ne samo najpopularnijim sportovima", rekao je premijer, te ponovio koliko sportski uspjesi znače za promociju Hrvatske u svijetu: "Govorio sam već o doživljaju naše nogometne reprezentacije među svjetskim političarima. Svi nas na planu sporta doživljavaju kao velesilu".

Plenković je bio pod dojmom izvrsnog rezultata naših mladih skijaša Rodeša, Vidovića i Kolege, pa se osvrnuo i na sljemenske utrke: " Ovo je potvrda da je skijaški savez uspio otvoriti jednu novu eru nakon vladavine Kostelića", naglasio je.

Otkrio je kako proslavlja uspjehe hrvatskih sportaša, ali i što Vlada poduzima po pitanju potpore za sport u budućnosti. Više poslušajte na stranicama Hrvatskog radija!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!