Plenković primio zlatnu i srebrnu džudašicu Barbaru Matić i Laru Cvjetko

11.10.2022.

13:32

Autor: HRT/Hina

Cvjetko, Plenković i Matić

Cvjetko, Plenković i Matić

Foto: Luka Stanzl/ / PIXSELL

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković primio je u Banskim dvorima osvajačice zlatne i srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u džudu Barbaru Matić i Laru Cvjetko.

Matić je u ponedjeljak u Taškentu obranila naslov svjetske prvakinje u kategoriji do 70 kilograma svladavši u finalu Cvjetko, a tim finalom Hrvatska je postala peta zemlja u povijesti kojoj je to uspjelo.


Uz Matić i Cvjetko na sastanku je sudjelovalo i izaslanstvo Hrvatskog judo saveza u kojem su bili Hrvoje Lindi, potpredsjednik Europske judo unije i glavni tajnik Hrvatskog judo saveza, Tomislav Čuljak, počasni predsjednik Hrvatskog judo saveza, Siniša Krajač, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, treneri Vladimir Preradović i Dragan Crnov te drugi članovi izaslanstva. Uz premijera je bio i Josip Pavić, savjetnik ministrice turizma i sporta.

Lara Cvjetko i Barbara Matić

Lara Cvjetko i Barbara Matić

Foto: Luka Stanzl/ / PIXSELL

Predsjednik Vlade čestitao je Matić i Lari Cvjetko na iznimnom trudu, zalaganju i naporima koje su uložile kako bi ostvarile ovakva postignuća na svjetskoj razini. 


- Na činjenicu da imamo svjetsko zlato i srebro u džudu ponosna je i zahvalna cijela Hrvatska, koja se može pohvaliti da je postala svjetska velesila u ovom sportu, naglasio je Plenković.


Na sastanku se razgovaralo o daljnjoj podršci hrvatske Vlade aktivnostima Hrvatskog judo saveza, razvoju sporta i popularizaciji džuda, osobito kod mladih.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!