11:05 / 16.02.2020.

Autor: L.M./HRT

PH u karateu: Malčec i Ermenc najbolji

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U finalnom susretu seniora u katama u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu Ivan Ermenc (KK Princ) pobijedio je Matiju Relića (KK Virovitica). U konkurenciji djevojaka najbolja je bila članica KK Virovitica Sara Malčec.
U finalnom susretu seniora u katama u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu Ivan Ermenc (KK Princ) pobijedio je Matiju Relića (KK Virovitica). Osvajači brončanog odličja su Mihael Ećimović (KK Slavonski Brod) i Luka Koščević (KK Kik).

U konkurenciji djevojaka najbolja je bila članica KK Virovitica Sara Malčec, koja je u finalu bila bolja od višestruke prvakinje Hrvatske Vlatke Kiuk. Na trećem mjestu turnir su završile Lucija Gečević (KK Samobor) i Ivana Raguž (KK Hrvatski dragovoljac).

KK Princ najuspješnija je momčad ekipno, ispred osječkog Essekera, koji je pak bio najbolji u ženskom ekipnom dijelu.

Održana su i natjecanja u raznim dobnim kategorijama, a također i u parakarateu.

Nazočan je među ostalima bio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, zatim predstavnici Ravnateljstva policije. Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Grada Zagreba, a također i veleposlanica Japana u našoj zemlji Misako Kaji. 

Među uzvanicima bili su i predstavnici Hrvatskog olimpijskog i paraolimpijskog odbora, raznih sportskih institucija, sadašnji i bivši sportaši, te osobe iz sportskog i društvenog života naše zemlje.

Organizator je bio Hrvatski karate savez, a tehnički organizatori - policijski karate klub "Alfa" i KK osoba s invaliditetom Zagreb.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!