Pezzi i Mikuličin: Učite od nas starijih!

23.12.2022.

14:57

Autor: Studio 4/HRT/I.L.

Edo Pezzi, Ivo Mikuličin, Petar Vlahov

Edo Pezzi, Ivo Mikuličin, Petar Vlahov

Foto: Studio 4 / HRT

U sjeni nogometnog Svjetskog prvenstva u Kataru i uspjeha naše reprezentacije ispod radara prošla je vijest da su naši novinari sportski komentatori, kolega Edo Pezzi i Ivo Mikuličin dobili Nagrade "Franjo Bučar".

Edo Pezzi osvojio je prestižnu nagradu za životno djelo, a Ivo Mikuličin istu godišnju nagradu. Obojica u Studiju 4 već godinama analiziraju, sude i komentiraju sportske, ali prije svega nogometne događaje i rezultate.


- To mi je gušt, mirovinu sam upravo dočekao u ovoj kući. Više nego lijepo. Nisam nikada zaboravio Marinka Bojića. Rekao mi je na mojim počecima: "Pazi, Edo, mi novinari smo u situaciji da možemo mnogima nanijeti zla i kazati dezinformacije, a oni ti ne mogu odgovoriti". Tako da sam cijeli život gledao da uvijek bude istina, da mi nitko ne može ništa predbaciti, rekao je Pezzi.


Mikuličin je ponosan na ovu nagradu Franje Bučara, krunu novinarske karijere koja je intenzivna upravo u Šibeniku gdje prati šibenski sport.


- Ja sam u životu imao i imam tri strasti: novinarstvo, sport i glazbu. Naravno da me jedno takvo priznanje čini ponosnim, a ponosnim me čini i atmosfera na dodjeli. Nadam se da će mlađi kolege "gutati" od nas starijih kao što sam ja bio impresioniran kada sam prvi put upoznao čuvenog Mladena Delića, rekao je Mikuličin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!