Petrinjci zahvalili HOO-u za realizaciju projekta "Prijatelji na djelu"

14.10.2022.

16:26

Autor: I.L./HRT/HOO

Svečanost otvorenja dvorane Hrvačkog kluba Petrinja

Svečanost otvorenja dvorane Hrvačkog kluba Petrinja

Foto: Nikola Cutuk / PIXSELL

U Hrvatski olimpijski odbor (HOO) stiglo je pismo gradonačelnice Petrinje Magdalene Komes i predsjednika Petrinjskog sportskog saveza Marka Badrića, u kojem zahvaljuju nacionalnoj olimpijskoj udruzi za realizaciju humanitarnog projekta "Prijatelji na djelu", kojim je osigurana novčana pomoć sportu na potresom razorenoj Banovini. 

Vrhunac akcije bile su montažne sportske dvorane u Petrinji koje su u rekordno kratkom vremenu stavljene sportašima i sportašicama na upotrebu, prva već u ožujku 2021., samo tri i pol mjeseca nakon katastrofalnog potresa.

U suradnji sa Zajednicom sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije, projekt je inicirao i pokrenuo aktualni glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač, kojeg je na mjestu tadašnjeg prvog HOO-ova operativca za programe lokalnog sporta prošle godine zamijenio Hrvoje Balen.

U zahvali Petrinjaca HOO-u, koju su potpisali gradonačelnica Komes i prvi dužnosnik Petrinjskog sportskog saveza Badrić, stoji: 


- Grad Petrinja i gradonačelnica Magdalena Komes te Petrinjski sportski savez u ime svih sportaša našega grada od srca zahvaljuju Hrvatskom olimpijskom odboru koji je omogućio da u proteklih gotovo 20 mjeseci naši sportaši imaju privremene objekte za treninge, s obzirom na katastrofu koja nas je pogodila u razornom potresu 29. prosinca 2020. godine. Zahvaljujući vama neprekinut je trenažni proces u nekoliko klubova te su oni uspjeli zadržati svoje sportaše na okupu pa i upisivati nove članove. Grad Petrinja i Petrinjski sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga Sisačko-moslavačke županije intenzivno rade na pronalaženju rješenja da trajno smjeste svoje sportaše u čvrste objekte i sigurni smo da ćemo vrlo brzo imati trajna rješenja.


Iz Hrvatskog olimpijskog odbora odaslan je odgovor s porukom da će HOO i u budućnosti ostati čvrst oslonac Petrinjcima i ostalim stanovnicima Banovine u pronalaženju trajnih rješenja za sportaše i sportašice na tom području.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!